Gevel bepleisteren? Crepi reinigen / herstellen / schilderen? Vraag online offertes aan.

Zwarte crepi

Witte crepi is populair als muurbekleding, maar ook met zwart straalt je huis klasse uit. Gewaagder, maar met een stoere, strakke uitstraling. Zwarte crepi blijft bovendien langer mooi dan lichtere kleuren. Hulp nodig bij je kleurenkeuze? Hier vind je een overzicht van de eigenschappen, prijzen en originele voorbeelden van zwarte sierpleister.

Ga snel naar: PrijsToepassingenAlternatieven

 

Eigenschappen

  • sober, strak en stoer: zwart is weinig opvallend en rustgevend, maar kan in contrast met de omgeving net stoer, klassevol en indrukwekkend zijn.
  • onderhoudsvriendelijk: door slagregen kan je bij lichte kleuren zwarte strepen op de gevel krijgen, wat je niet ziet op zwarte crepi. Ook roetaanslag van verkeer is op het donkere vlak onzichtbaar. Daarom moet je bij zwarte crepi je muur minder snel reinigen dan bij lichte kleuren crepi.
  • absorbeert warmte: zwart en andere donkere kleuren nemen de warmte van zonnestralen op. Lichte kleuren ketsen ze dan weer sneller af. Staat je gebouw de hele dag in de zon, dan kan dit een nadeel zijn. Is het gebouw ingesloten en ziet het weinig zon, dan kan het net een voordeel zijn om de weinige warmte te absorberen.
  • niet combineerbaar met isolatie: omdat zwart warmte aantrekt, kan isolatie uitzetten en zo de crepi scheuren.
  • geen storende verkleuring: door zonlicht verbleekt gekleurde crepi. Bij zwart valt dit minder op: het zwart wordt een lichtere grijstint en blijft mooi.

 

Prijs zwarte crepi

De kosten om crepi aan te brengen zijn afhankelijk van het aantal vierkante meters en de moeilijkheidsgraad van het project, de dikte van de pleisterlaag, de gewenste afwerking en het type crepi (minerale of siliconen). De kleur heeft weinig invloed op de prijs.

De standaard richtprijs van crepi zonder isolatie is 40 tot 80 euro per m². Twijfel je of het kleur wel past bij jouw woning? Een aannemer geeft je verder advies in de kleur en geeft je voorbeelden van mogelijke realisaties. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes via onze offerteservice.

 

Inspiratie

Hieronder vind je enkele voorbeelden gevolgd door uitleg van mogelijke toepassingen, waarbij de zwarte crepi een duidelijke meerwaarde is voor het huis en de omgeving.

 

zwarte crepi

 

Een volledig zwarte crepi gevel

In bovenstaande foto is de muur volledig zwart. De donkere kleur past bij de buurt, omdat andere grijstinten de woning omringen. Het zwart sluit ook aan bij de kleur van de ramen en deuren. Deze brede, moderne woning krijgt dankzij de zwarte crepi een stoer, strak effect. Let er bij kleinere gebouwen op dat zwart een meer gedrongen indruk geeft.

 

 

zwarte crepi in een groene omgeving

 

Zwarte crepi in een groene omgeving

Zie je hierboven de harmonie tussen de effen, zwarte wand en de natuur eromheen? Witte of fel gekleurde crepi zou daartegen afsteken. Zwarte crepi daarentegen bewaart de sereniteit van je omgeving, o.a. omdat een zwart vlak natuurlijker overkomt. Aan de kant van je tuin komen de kleuren van je bloemenperken of buitenverlichting dan weer beter uit tegen de donkere muur.

 

 

zwarte en witte crepi

 

Afwisseling tussen zwarte crepi en andere kleuren

Bij dit huis wordt zwart gecombineerd met witte crepi en grijstinten. Door één bepaald deel van je woning met zwarte pleister te bekleden en voor de rest een ander kleur te kiezen, accentueer je dat deel van je architectuur (een erker, toren, garage, bogen …).

Je kan per strook, verdieping of ander onderdeel een kleur kiezen. Een andere optie is dat je je muur een ander kleur geeft dan de luiken, kozijnen, deuren of dakkapellen. Zwarte crepi met witte ramen is een geliefde combinatie. Een vakman zal met jou afstemmen wat past bij jouw woning en smaak. Ontvang vrijblijvend offertes op maat via onze online offerteservice.

 

 

zwarte crepi met hout

 

Zwarte crepi met andere gevelbekledingen

In dit voorbeeld wordt zwarte crepi gecombineerd met een houten gevelbekleding. Het donkere deel benadrukt waar de ingang zit. Je kan de crepi ook afwisselen met andere soorten muurbekleding zoals blauwe steen, steenstrips … Deze springen dankzij het contrast met de zwarte vlakken in het oog. De andere materialen doorbreken dan weer de grote vlakken en geven een warme uitstraling.

 

Alternatieve donkere muurbekleding

Naast crepi bestaan er ook andere types pleister: cementpleister, spuitkurk … Deze behoren tot ongeveer dezelfde prijsklasse en kan je krijgen in verschillende lichte en donkere kleuren.

Je kan ook kiezen voor een totaal ander type gevelbekleding, zoals steenstrips, synthetische gevelpanelen, hout … Ook hiervan bestaat er telkens een donkere variant. Deze zijn echter duurder dan crepi.