Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Crepi.nl
banner image

Crepi gevelbekleding

Crepi is een populaire gevelpleister die vaak voorkomt bij meerdere soorten woningen en gebouwen. Een gevelafwerking in crepi heeft namelijk verschillende voordelen. Welke soorten crepi bestaan er? Zijn er nadelen aan verbonden? En hoeveel kost de plaatsing van crepi gevelbekleding? Je leest het in dit artikel.

Ga snel naar:
Soorten crepi gevelbekleding
Voor- en nadelen crepi gevel
Prijs crepi gevelbekleding
Plaatsing crepi gevel
Vergelijk gratis je offertes

 

 

Wat is crepi gevelbekleding?

Crepi gevelbekleding is een gevelpleister die ook bekend staat als sierpleister. Het is een veelzijdige gevelafwerking die je binnen én buiten kan gebruiken. Er bestaan verschillende soorten, gemaakt van materialen zoals kalk, cement, kunststof en zand. Verder is crepi een zeer geschikte afwerking voor gevelisolatie.

Crepi gevelbekleding plaatsen? Schakel dan een vakman in. Zo ben je zeker van een correcte plaatsing en bespaar je jezelf veel moeite en tijd. Vind een gevelspecialist in je buurt.

crepi gevelbekleding

 

Soorten crepi gevelbekleding

Bij een crepi gevelbekleding zijn er 2 soorten waaruit je kan kiezen. We zetten ze op een rijtje:

 

1. Minerale crepi gevelbekleding

Deze sierpleister is gemaakt met natuurlijke materialen als zand, kalk en cement. Een vakman brengt de pleister aan in een laag van 12 à 15 mm dik, waardoor je een ruwere gevelbekleding krijgt. Door de dikte van de laag is deze soort crepi ideaal om oneffenheden weg te werken bij oudere woningen. Minerale crepi staat ook bekend als krabpleister omdat het vaak afgewerkt is met een decoratieve structuur.

 

2. Synthetische crepi gevelbekleding

Synthetische crepi staat ook bekend als siliconenpleister of kunstharspleister en is gemaakt van o. a. kalk, toeslagstoffen en kunsthars. Dit materiaal is elastischer, waardoor het minder snel scheurt en een goede bescherming biedt tegen vuil en beschadigingen. Synthetische crepi wordt vooral gebruikt als afwerking voor gevelisolatie. De pleister ziet er moderner en egaler uit dan minerale crepi en zorgt voor een strak eindresultaat.

Meer info? Een gevelspecialist kan je meer info geven over de eigenschappen van beide soorten crepi en geeft je advies op maat over de meest geschikte soort voor jouw gevel. Ontvang advies op maat.

Voor- en nadelen crepi gevel

Een crepi gevelbekleding heeft zowel voordelen als nadelen. We sommen er hieronder een aantal op:

  • Waterafstotend en dampopen: crepi is goed bestand tegen vocht en biedt bescherming tegen verschillende vochtproblemen. Bovendien is zo’n sierpleister een ademend materiaal, waardoor vocht makkelijk kan ontsnappen.
  • Veel kleuren: crepi is in vele verschillende RAL-kleuren beschikbaar. De meest geschikte kleur hangt af van de stijl van je woning, de kleur van je buitenschrijnwerk en je persoonlijke voorkeuren.
  • Goed te combineren met gevelisolatie: de isolatie van je buitengevel is een efficiënte manier om energie te besparen. Synthetische crepi is de ideale afwerkingslaag voor die gevelisolatie.
  • Past bij alle woningen: crepi is verkrijgbaar in heel wat verschillende kleuren, structuren en afwerkingen. Daardoor is het ook een geschikte gevelafwerking voor zo goed als elke woningstijl.

 

  • Moeilijk te reinigen: als je crepi vuil is, is het niet altijd makkelijk om deze te reinigen. Als je daarvoor een verkeerde methode gebruikt, kan je de crepi beschadigen. Schakel daarom altijd een gevelreiniger in.
  • Kleur kan veranderen: na verloop van tijd kan de kleur van je crepi door weersomstandigheden veranderen. Donkere crepi kan bv. verbleken door de zon en op witte crepi zie je sneller groene aanslag. Veel hangt natuurlijk af van de kwaliteit van de sierpleister.

Prijs crepi gevelbekleding

Crepi gevelbekleding kost je gemiddeld € 65 à 85 per m² zonder isolatie en € 100 à 130 per m² mét isolatie (excl. btw en incl. plaatsing). De exacte prijs hangt af van verschillende factoren zoals de oppervlakte van je gevel, de soort crepi, de gewenste afwerking, het type isolatie…

Benieuwd naar de prijs voor jouw crepi gevel? Vraag dan zeker offertes aan bij meerdere vakmensen in de buurt. Zo kan je verschillende prijzen, maar ook adviezen, uitvoertermijnen… vergelijken en een weloverwogen keuze maken. Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen op maat.

 

Bespaar geld voor je crepi gevel met subsidie!

Als je crepi gevelbekleding combineert met gevelisolatie, kom je in aanmerking voor meerdere financiële voordelen. Denk hierbij aan de ISDE, de Energiebespaarlening, … Bovendien geniet je ook nog van een verlaagd btw-tarief van 9% op de arbeidskosten voor je project (als je huis minstens 2 jaar oud is).

BELANGRIJK: om te genieten van de voordelen moet je de crepi wel laten plaatsen door een gevelspecialist.  Via onze offerteservice brengen we je in contact met 2 à 3 vakmensen in de buurt. Start je aanvraag voor crepi gevelbekleding.

 

 

crepi gevel plaatsen

 

Plaatsing crepi gevel

Hoe een vakspecialist de crepi gevelbekleding plaatst, hangt vooral af van het type crepi. Hij hanteert in ieder geval de volgende werkwijze:

 

STAP 1 = Voorbereidingen treffen

Voor de gevelbekleding met crepi aangebracht kan worden, kan het zijn dat je de gevel eerst moet laten opschonen. Verder moet de omgeving ook afgedekt worden, zodat voetpaden en opritten niet vuil kunnen worden. Waar nodig dekt een gevelwerker ook ramen en deuren af met een folie.

 

STAP 2 = Hoekprofielen en wapeningsnet plaatsen

Daarna plaatst een expert de hoekprofielen. Deze zorgen voor versteviging van de gevelhoeken en geleiden het pleistermateriaal. Bovendien is een goede plaatsing van de hoekprofielen ook belangrijk om te vermijden dat er vocht onder komt. Naast hoekprofielen plaatst een vakman ook een wapeningsnet onder de crepilaag. Dat zorgt voor een nette afwerking van je gevel doordat het barsten en scheuren in je buitenmuur egaliseert.

 

STAP 3 = Crepi gevelbekleding plaatsen

Vervolgens brengt een gevelwerker de crepi aan. Hoe hij dat doet, hangt af van het soort pleister:

  • Minerale crepi: deze soort crepi brengt een vakman meestal in 1 laag aan. Nadat de crepi is opgedroogd, gebruikt hij een nagelpalet of krasbord om de typische structuur aan te brengen. Tot slot plaatst hij meestal een gevelplint aan de onderkant van de gevel om de pleister te beschermen tegen eventueel grondvocht.
  • Siliconen crepi: deze pleister brengt een vakspecialist aan in 3 lagen. Onderaan komt een basislaag die soms verstevigd is met een wapeningsnet. Vervolgens brengt een vakman een hechtingslaag aan en daarboven komt de siliconen crepi zelf.

 

STAP 4 = Crepi gevelbekleding afwerken

Tot slot zorgt een vakman nog voor de afwerking van je gevel. Hiervoor zal hij o.a. de naden dichten en een siliconenkit aanbrengen bij ramen en deuren. Indien nodig maakt een vakman je schrijnwerk schoon en controleert hij een laatste keer of de crepi overal correct is aangebracht. Een laatste stap is om de afdekking weg te halen en het vuil af te voeren.

 

Laat je crepi gevelbekleding plaatsen door een expert!

Wil je zeker zijn van een correcte plaatsing van je crepi gevelbekleding? Dan raden we aan om een specialist in te schakelen. Hij kan de crepi gevel niet alleen snel en correct plaatsen, maar geeft je ook advies over het benodigde onderhoud. Door een expert in te schakelen, kan je bovendien ook een aanvraag indienen voor o.a. de ISDE of de Energiebespaarlening.

Geniet van de voordelen van een vakman! Vul het onderstaande offerteformulier in, en ontvang offertes van meerdere experts in je buurt:

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in je buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers