Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Crepi.nl
banner image

Levensduur crepi

Crepi is een type gevelafwerking met een lange levensduur, maar hoe lang gaat zo’n gevelpleister precies mee? Hoe kan je die levensduur van crepi verlengen en wanneer is een herstelling van je bepleistering aan de orde? Je ontdekt het in dit artikel.

Ga snel naar:
Hoe levensduur crepi verlengen?
Wanneer crepi vernieuwen?
Prijs crepi vernieuwen
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Wat is de levensduur van crepi?

Na 10 à 15 jaar kan crepi grauw worden en verkleuren door wisselende weersomstandigheden, mosvorming, vuil, … Op termijn kan het materiaal zelfs beschadigingen zoals barsten en scheuren vertonen. De volgende factoren beïnvloeden de levensduur van crepi:

 • Kleur: witte of lichter gekleurde crepi is gevoeliger voor regen, mosvorming en andere soorten vuil. Daarentegen raakt crepi met donkerdere kleuren eerder aangetast door fel zonlicht.
 • Woonplaats: de levensduur van crepi is ook deels afhankelijk van je woonplaats. Woon je bv. in de stad? Dan zal je bepleistering allicht sneller sporen van roet vertonen. In een bosrijke omgeving is het risico op groene aanslag dan weer groter.
 • Type crepi: er zijn 2 soorten crepi, waarbij het vereiste onderhoud verschilt. Zo mag je minerale crepi niet zomaar reinigen met een hogedrukspuit, maar is dit een minder grote zorg voor een pleister op basis van kunsthars. Zo’n siliconenpleister is dan weer minder kleurvast dan minerale crepi en zal eerder vervagen en/of verkleuren.

Denk je aan een gevelrenovatie met crepi of wil je je bestaande bepleistering vernieuwen? Je vindt eenvoudig een ervaren vakman voor jouw project via onze gratis offerteservice.

levensduur crepi

 

Hoe levensduur crepi verlengen?

Het onderhoud van een gevelpleister kan je uitstellen met enkele eenvoudige maatregelen. Hoe verleng je de levensduur van crepi? Enkele tips op een rij:

 

1. Dakranden, raam- en deurdorpels, …

Voorkomen is beter dan genezen. Er zijn dan ook een aantal simpele stappen die je neemt om vervuiling te vermijden. Bovenal zorg je ervoor dat er niet te veel water langs de gevel stroomt. Dit doe je bijvoorbeeld met uitstekende raam- en deurdorpels, dakranden, ventilatieroosters, … Een afwijking van 5 cm is al voldoende. Heb je last van opspattend water? Dan zijn gevelplinten zeker een goed idee.

 

2. Gevelplinten plaatsen

Gevelplinten zijn een ideaal middel tegen opspattend vuil en vocht. Dit kost je zo’n € 75 – 85 per lopende meter. Meestal brengt een vakman achter de plinten ook isolatiemateriaal aan. Wat betreft materialen is er een brede waaier aan mogelijke opties. Doorgaans kies je voor gevelplinten van natuursteen, maar er zijn ook goedkopere alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan composiet, kunststof, …

 

3. Hydrofuge

Een hydrofuge houdt in dat je een bestaande of nieuwe laag crepi impregneert met een vochtwerend middel. Hierdoor zullen mossen, vuil, algen, … zich minder makkelijk aan je gevel hechten en blijft deze langer schoon.  De beschermingslaag heeft een gemiddelde levensduur van zo’n 5 – 8 jaar. Hierna is het aangeraden om de behandeling te herhalen.

 

4. Crepi reinigen

Is je crepi gevel toch vervuild? Dan kan je deze reinigen. Zelf reinigen is mogelijk, al moet je wel uitkijken met een hogedrukspuit en zijn niet alle schoonmaakmiddelen geschikt. Wil je zeker zijn van een correcte uitvoering? Dan laat je de reiniging van crepi over aan een vakman. Zij hebben veel ervaring en beschikken over de juiste middelen voor elke situatie. Dit kost je gemiddeld zo’n € 5 – 10 per m².

 

TIP: laat je gevelbepleistering onderhouden door een vakman

Met een correct en tijdig onderhoud verleng je de levensduur van crepi. Wil je zeker zijn van een juiste uitvoering? Schakel dan een vakman in via onze gratis offerteservice. Zo geniet je niet alleen van gericht advies en prijzen op maat, maar kan je ook gemakkelijk werkwijzen, uitvoertermijnen, … vergelijken. Start je aanvraag hier.

 

Wanneer crepi vernieuwen?

Bij kleine scheurtjes, barsten, … is plaatselijk herstellen van crepi vaak voldoende. Maar wanneer kies je ervoor om crepi volledig te vervangen? Dit doe je bij:

 • Zware beschadiging: bij grote barsten en scheuren, loskomende crepi, verpoedering, … kies je er best voor om crepi volledig te vernieuwen. Hiervoor moet soms de oude pleisterlaag worden verwijderd. Is dit niet noodzakelijk? Dan brengt een vakman eerst een fixeermiddel aan, gevolgd door een nieuwe laag crepi.
 • Vochtproblemen: heb je last van vochtproblemen in je gevel en herstel je enkel de aanwezige laag crepi, dan zullen beschadigingen blijven terugkomen. Schakel hierbij altijd een vakman in. Hij spoort het probleem op en stelt dan een aanpak op maat voor.
 • Verouderd materiaal: na een aantal jaar is het hoe dan ook aangeraden om crepi te vernieuwen in plaats van te reinigen. Verouderd materiaal blijft namelijk gevoeliger voor barsten en andere soorten schade.
 • Nieuwe gevelisolatie: wil je jouw gevel isoleren? Dan moet je altijd een nieuwe laag crepi laten aanbrengen. Crepi in combinatie met isolatiemateriaal kost je zo’n € 100 – 130 per m² (excl. btw, incl. plaatsing).

 

crepi levensduur

 

Prijs crepi vernieuwen

Is het tijd om je crepi gevel te vernieuwen? Een nieuwe crepi laag kost gemiddeld € 65 – 85 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Combineer je het echter met nieuwe gevelisolatie? Reken dan op een kostprijs van € 100 – 130 per m² (excl. btw, incl. plaatsing).

LET OP: dit zijn enkel richtprijzen. Zo verschilt de prijs voor crepi per m² niet alleen per project (afhankelijk van de moeilijkheidsgraad, hoeveelheid werk, het type crepi, …), ook variëren prijzen van vakman tot vakman. Het loont dus altijd om goed te vergelijken. Vergelijk vrijblijvend voorstellen van 2 à 3 ervaren vakmensen actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice.

 

Crepi herstellen of vernieuwen = offertes vergelijken

Wil je jouw crepi gevel herstellen of vernieuwen? Schakel dan een vakman in via onze gratis offerteservice. Zo profiteer je van gericht advies, prijzen op maat en vergelijk je gemakkelijk meerdere voorstellen van 2 à 3 specialisten actief in jouw buurt. Start je aanvraag nu via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in je buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde gevelwerkers