Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Crepi.nl
banner image

Sierpleister voor de gevel

Met sierpleister, ook gekend als crepi, kan je je buitenmuren een mooie afwerkingslaag geven. Door de grote keuze aan structuren (grote of kleine korrel) en kleuren kan je zelf in sterke mate bepalen hoe het eindresultaat er zal uitzien. In dit artikel kom je meer te weten over sierpleisters voor de gevel.

 

sierpleister schilderen Sierpleister buiten aanbrengen

Een gevelbepleisteringslaag heeft heel wat functies. Eerst en vooral beschermt ze de gevel tegen de weersomstandigheden. Zo kan vocht niet meer in de gevel dringen, zeker niet als je de gevel na het aanbrengen van de crepi nog eens voorziet van een vochtwerend middel (hydrofuge).

Bovendien heeft crepi een decoratieve functie. Je kan er bij een renovatie oneffenheden van een oud huis mee verbergen, bij een nieuwbouw oogt de crepi dan weer erg strak en modern.

Het is ook mogelijk om sierpleister te combineren met isolatie: je kan bijvoorbeeld siliconensierpleister aanbrengen op isolatieplaten. Daardoor zal de verwarming van je woning efficiënter verlopen, wat uiteraard ook goed is voor je portemonnee.

 

Pro’s en contra’s van gevelbepleistering

Hier vatten we de voordelen van een sierpleister voor de gevel samen:

  • Goede bescherming tegen vocht.
  • Mogelijkheid tot betere isolatie.
  • Past bij heel wat verschillende soorten woningen: gevels van zowel moderne als landelijke woningen kunnen van een sierpleisterlaag voorzien worden.
  • Je kan kiezen uit heel wat kleuren voor de afwerking. Ontdek hier meer over het kiezen van de kleur van crepi.

 

Er zijn echter ook enkele nadelen verbonden aan crepi:

  • Sommige kleurtinten kunnen temperatuurschommelingen veroorzaken. Hierdoor kunnen er scheuren ontstaan in de afwerkingslaag.
  • De intensiteit van de kleur kan na verloop van tijd afnemen door het zonlicht. Op witte gevels is vervuiling bovendien al snel goed zichtbaar.

 

sierpleister

 

Reiniging

De reiniging van crepi hangt sterk af van de soort sierpleister en de staat van de gevelafwerking. Zo mag je minerale crepi niet reinigen met een hogedrukreiniger omdat er stukken zouden kunnen loskomen. De variant op siliconenbasis mag wel met een hogedrukspuit gereinigd worden, al houd je de druk beter laag om beschadiging te vermijden. Sierpleister schoonmaken met azijn en bleekwater is ook niet aangeraden. Crepi is namelijk een kalkproduct, en dit gaat niet goed samen met zuren. Bleekwater is dan weer slecht voor het milieu.

 

Sierpleister prijs

De prijs voor sierpleisterwerken hangt onder meer af van het type sierpleister, de totale oppervlakte van de gevel, de afwerking en eventuele isolatie. Gemiddeld betaal je 40 à 80 euro per vierkante meter voor het aanbrengen van crepi zonder isolatie. Kies je voor crepi en isolatie, dan kan je je verwachten aan een gemiddelde prijs van 100 tot 140 euro per vierkante meter.

Wil je sierpleister laten aanbrengen door een vakman? Dankzij de offertedienst van crepi.nl wordt prijzen vergelijken erg eenvoudig. Deze service is gratis en vrijblijvend. Klik hier om naar de offertepagina te gaan en prijsvoorstellen van professionals in pleisterwerken te ontvangen.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in je buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers