Gevel bepleisteren? Crepi reinigen / herstellen / schilderen? Vraag online offertes aan.

Crepi herstellen

Na een aantal jaar is het mogelijk dat je crepi een oplapbeurt nodig heeft of grondig moet hersteld worden. In dit artikel ontdek je welke mogelijkheden er zijn om crepi te herstellen.

 

crepi herstellen oplossingenCrepi herstellen: recht op garantie

Is  je crepi in slechte staat? Dan is het tijd om de pleister te herstellen. In principe heb je recht op een herstelling door de aannemer zelf.  Je hebt tien jaar garantie als de oorzaak niet te wijten is aan externe factoren.  Scheurtjes kunnen hersteld worden, maar ze blijven zichtbaar.

Dit is het nadeel van werken met natuurlijke materialen. Probeer steeds op zoek te gaan naar de onderliggende oorzaak. Zonder die informatie, is het moeilijk om een oplossing te vinden die werkt op lange termijn. Aarzel dus zeker niet om contact op te nemen met de aannemer die de werken uitgevoerd heeft.

 

Tip: elke gevel heeft zijn specifieke eigenschappen en problemen. Crepi herstellen kan enkel door een oplossing op maat uit te werken. Kom hier in contact met vakmannen uit uw regio voor het herstellen van crepi.

 

Mogelijke oplossingen voor het herstellen van crepi

Zoals eerder gezegd, zijn de oplossingen afhankelijk van de oorzaak van het probleem. Om die oorzaak te kennen, dien je contact op te nemen met een gespecialiseerde vakman voor een juiste diagnose. Hieronder een kort overzicht van vaak toegepaste oplossingen:

 

1) Nieuwe pleisterlaag met kalei

Voor het opvullen van grote scheuren kan je overwegen om te werken met kalei. Dit is erg handig om oneffenheden te weg te werken. De kalei beschermt ook tegen vocht. In de meeste gevallen zal een nieuwe pleisterlaag de enige oplossing zijn.

 

2) Buitenvuller

Een buitenvuller kan de scheurtjes herstellen en opvullen. Desondanks blijven de scheurtjes wel zichtbaar.

 

3) Crepi schilderen

Soms ziet de gevel er slecht uit en heeft reinigen geen zin.  Als je gevel niet te erg beschadigd is, is de crepi schilderen een mogelijke uitkomst. Om crepi te schilderen, bestaan er specifieke verfsoorten en materialen.

 

4) Vochtproblemen oplossen

Is het probleem groter en denk je dat je te maken hebt met een onderliggend vochtprobleem? Dan is het noodzakelijk dat je dit eerst aanpakt. Zonder het probleem aan te pakken bij de wortel heeft het weinig zin om de afwerkingslaag te vervangen. Vooral optrekkend vocht kan zorgen voor veel ellende. Je kan dit oplossen door onderaan de muren een waterkerende laag aan te brengen.

 

crepi herstellen door te schilderen