Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Crepi.nl
banner image

Combinatie crepi en baksteen: voordelen & prijzen

De buitenkant van je woning kan je op vele manieren aankleden. Een crepi gevel zorgt voor een moderne uitstraling, maar je kan zo’n sierpleister ook combineren met traditionele bakstenen. Jouw woning ziet er meteen anders uit dankzij deze combinatie. Hier lees je waarom crepi en bakstenen goed zijn te combineren en vind je enkele mooie voorbeelden.

Ga snel naar:
Voordelen crepi met baksteen
Combinatie crepi en baksteen: prijs
Mogelijke aandachtspunten
Combinatie crepi met baksteen: 3 voorbeelden
Ontvang vrijblijvend meerdere offertes

 

 

Wanneer crepi combineren met baksteen?

Bij elk type woning kan je een gevelbepleistering combineren met bakstenen. De twee gevelafwerkingen passen perfect bij elkaar en vallen bij veel mensen in de smaak. Maar wanneer kies je voor deze combinatie?

 • Bij nieuwbouw: vind je crepi en bakstenen goed samengaan? Bij een nieuwe woning kan je alle kanten op. Denk goed na over hoe je de materialen precies laat verwerken, want zo krijg je een unieke gevel die je niet vaak ziet!
 • Bij een renovatie: is je gevel aan een renovatie toe en ben je fan van sierpleister? Je kan dan een deel van je buitenmuren vernieuwen met crepi en de rest van de muren in hun originele staat houden. Zo bespaar je kosten en profiteer je tegelijkertijd van een nieuwe uitstraling.

Wil je jouw bakstenen muren combineren met crepi? Bekijk samen met een gespecialiseerd bedrijf de verschillende mogelijkheden voor jouw gevel. Een specialist geeft je graag advies over de verschillende sierpleisters. Ontvang snel en eenvoudig voorstellen via onze offertedienst.

combinatie crepi baksteen

 

Voordelen crepi met baksteen

Een crepi gevel en bakstenen muren zijn een mooie combinatie, maar is het ook slim voor jóuw woning? De gevelafwerkingen bieden genoeg voordelen om ze allebei te gebruiken. Hieronder enkele redenen om voor bakstenen én bepleistering te kiezen:

 

 • Duurzame materialen: bakstenen zijn sinds jaar en dag een uitstekend bouwmateriaal voor onze woningen. De stenen zijn duurzaam en bestand tegen regen en wind. Crepi is nog relatief nieuw, maar doet zeker niet onder voor traditionele bakstenen.  Crepi is minstens even goed bestand tegen vocht en biedt bescherming tegen allerlei weersinvloeden.
 • Unieke uitstraling: deze combinatie brengt twee verschillende uitstralingen perfect samen; moderne gevelafwerking met traditioneel design. Zo voorkom je een eentonige uitstraling en profiteer je van de pluspunten van beide materialen.
 • Uitstekende isolatie: of het nu gaat om een renovatie of nieuwbouw, met deze gevelafwerkingen kan je jouw woning prima isoleren. Denk maar aan spouwmuurisolatie bij een normale, bakstenen muur. Ook met crepi heb je heel wat isolatiemogelijkheden. Zo’n sierpleister is eenvoudig te plaatsen in combinatie met gevelisolatie, zoals kunststof isolatieplaten.
 • Ideale combinatie: met de combinatie van crepi en bakstenen zorg je voor optimale bescherming en verhoog je de waarde van je huis. Kies er aan de noordelijke kant van je woning bv. voor om je bakstenen muur te behouden en breng crepi aan op een plaats waar je geen slagregen hebt. Je kan ook de belangrijke woonruimtes extra laten isoleren door op deze muren crepi met isolatie te plaatsen.

 

Combinatie crepi baksteen: prijs

Bespaar je geld met deze combinatie of lopen de kosten op met een crepi gevelbekleding? Het prijskaartje verschilt per project, maar je kan zeker besparen door enkele bakstenen muren in hun originele staat te laten. In de onderstaande tabel vind je meerdere richtprijzen voor gevelbepleistering:

Type gevelafwerkingGemiddele prijs per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Crepi zonder isolatie€ 65 - 85
Crepi met isolatie€ 100 - 130

LET OP: de prijzen kunnen ook variëren per expert. Vergelijk dus zeker meerdere voorstellen. Ontvang nu offertes op maat via onze gratis offerteservice.

 

bakstenen en crepi

 

Mogelijke aandachtspunten

Het is een keuze die je niet eenvoudig maakt. Om een bakstenen look te combineren met gevelbepleistering moet je aan een aantal zaken denken. Is crepi op baksteen mogelijk? En hoe isoleer je jouw buitenmuren met sierpleister? We sommen de belangrijkste punten voor je op, zodat je jouw gevel op een correcte manier laat afwerken:

 • Voorbereiding: een goede voorbereiding is belangrijk bij een nieuwbouwwoning, maar ook bij een kleine of grote renovatie. De buitenmuren moeten bv. egaal en schoon zijn voor je crepi laat plaatsen. Een expert brengt ook hoekprofielen en een wapeningsnet aan zodat de crepi goed hecht. Maak een planning en bescherm de rest van de woning waar je geen pleister wil. Ook de bakstenen muren kan je reinigen en laten (her)voegen waar nodig.
 • Soort crepi: er zijn 2 soorten gevelbepleistering: minerale sierpleister en synthetische gevelpleister. Het verschil zit voornamelijk in de gebruikte bindmiddelen. Bij een minerale pleister is dat cement, bij synthetische gevelpleister is dat kunsthars. Synthetische pleister ziet er ook moderner uit en gebruik je vooral in combinatie met gevelisolatie. Het is zelfs mogelijk om crepi met een baksteenmotief te creëren.
 • Gevelisolatie: afhankelijk van het gekozen type crepi kan je een geschikt isolatiemateriaal laten plaatsen. Gemiddeld varieert de isolatielaag tussen 6 à 12 centimeter in dikte en kiest een specialist voor EPS-isolatieplaten of XPS-, PIR- of PUR-isolatieplaten. Met buitengevelisolatie profiteer je van een lagere energierekening en optimaal warmtecomfort. En dat zonder ruimte te verliezen in je huis!
 • Onderhoud: een bakstenen muur vergt niet zo veel onderhoud. Een goed gevoegde muur moet je soms reinigen om een frisse uitstraling te behouden. Crepi heeft op termijn wel wat meer onderhoud nodig. Zo kan je verkleuring en scheurtjes voorkomen. Welke reinigingsmethode het meest geschikt is om crepi te reinigen, hangt af van het type pleister. Laat je hierover adviseren door een professioneel reinigingsbedrijf.

 

Combinatie crepi met bakstenen: 3 voorbeelden

Hier zijn een paar voorbeelden om je een idee te geven van hoe je deze 2 gevelafwerkingen mogelijk combineert. Zoals je ziet, heb je veel opties. Voor elke woning is er een geschikte uitvoering te bedenken!

 

1. Bakstenen gevel met crepi afwerkingen

bakstenen met crepi afwerkingen
Wil je kleine oppervlakken afwerken met crepi? Dat kan zeker! Een paar stukken van je buitenmuur afwerken met crepi zorgt al voor een uniek effect. Het is ook een handige methode om schade op specifieke plaatsen weg te werken, waardoor je niet meteen je hele gevel hoeft te vernieuwen.

 

 

2.  Crepi gevel met bakstenen

crepi gevel met bakstenen
Een crepi gevel met enkele bakstenen versieringen is ook een mooie optie. Zo creëer je geen saaie, monotone voorgevel en laat je de authenticiteit van bakstenen mooi doorkomen. Hier heb je ook de mogelijkheid om met glazuurbakstenen te werken. Dit soort bakstenen zijn bedekt met een duurzame glazuurlaag en geven een fraaie spiegeling. Een vergelijkbaar effect is te realiseren met steenstrips.

 

 

3.  Witte crepi met natuurstenen

witte crepi met natuurstenen
Een combinatie met crepi en natuurstenen is duurder, maar oogt ook luxueus. Of je nu houdt van graniet, leisteen, zandsteen of hardsteen; al deze materialen zijn volledig unieke producten. In combinatie met witte, minerale crepi krijg je een prachtige, unieke woning. De ruwere structuur van minerale sierpleister komt helemaal tot zijn recht in combinatie met natuurstenen.

 

Kies je voor een combinatie met crepi en bakstenen?

De meesten kiezen voor deze combinatie vanwege de uitstraling. Als je fan bent van de uitstraling kan je deze gevelafwerkingen zeker laten samenvoegen in jouw gevel. Wil je meer informatie of ben je nog niet zeker over de mogelijkheden voor jouw woning?

Vraag advies aan een gevelspecialist! Kom in contact met meerdere bedrijven via onze offertedienst en vergelijk de soorten crepi, isolatiematerialen, … Vul je gegevens in, omschrijf je project en ontvang meerdere voorstellen via het onderstaande formulier:

 

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in je buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde gevelwerkers