Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Crepi.nl
banner image

Crepi antraciet

Op zoek naar een gevelbekleding die wat afwijkt van de standaard? Of moet je je gevel simpelweg renoveren? Dan is crepi in antraciet een interessante optie. Hiermee heb je de moderne uitstraling van crepi, maar dan in een opvallende kleur. Hoeveel kost dit per vierkante meter? En wat zijn de voordelen van een gevelrenovatie met crepi in een antracietkleur? Lees het hier!

Ga snel naar:
Voor- en nadelen
Prijs crepi antraciet
Antraciet of andere kleur?
Hoe gevelwerkers vergelijken?
Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan

 

 

Is antraciet crepi een goede keuze voor mij?

Welke crepi kleur je ook kiest, het moet natuurlijk bij je huis passen. Twijfel je of een antraciet crepi wel iets voor jouw woning is? Hou dan rekening met het volgende:

 • Stijl van de woning: je kan antraciet crepi eigenlijk voor elk huis toepassen. Bijvoorbeeld in een groene omgeving, midden in de stad of in een klassieke woonwijk. Antraciet komt overal tot zijn recht.
 • Kleur raamkozijnen: hier hangt veel af van je persoonlijke voorkeur. Volg je de lijn van de kozijnen en ga je voor dezelfde of vergelijkbare kleuren? Of kies je voor iets totaal anders?
 • Mogelijkheid tot contrast: ook voor de woning zélf kan je met contrast spelen. Zo kan je de donkergrijze kleur van antraciet gebruiken in contrast met een lichtere kleur.
 • Combinatie met ander materiaal: crepi in antraciet zie je vaak in combinatie met andere materialen. Denk aan hout, beton of een soort metaal zoals aluminium of staal.

Wil je graag meer weten over antraciet crepi? Laat je dan adviseren door een gespecialiseerde gevelwerker. Dan kunnen jullie samen de perfecte tint kiezen voor jouw project. Ontdek welke specialisten werkzaam zijn in jouw regio via onze offerteservice.

 

Voor- en nadelen van antraciet crepi

Een crepi in antraciet is een veelzijdige gevelbekleding met vele voordelen:

 • Strakke, afgemeten look: net zoals bij zwarte crepi oogt alles heel modern, maar komt antraciet wat minder hard over.
 • Onderhoudsvriendelijk: in vergelijking met witte crepi zie je minder snel mosvorming en ander soorten  vuil op je gevel dankzij de donkere antracietkleur.
 • Makkelijk te combineren met andere kleuren en materialen: je kan antraciet gemakkelijk gebruiken in combinatie met andere kleuren, of totaal andere materialen zoals hout en aluminium.
 • Absorbeert warmte: je woning blijft aangenaam warm, wat handig is als deze in een schaduwrijke omgeving staat.

 

Daartegenover staat één nadeel:

 • Niet te combineren met isolatie: donkere kleuren warmen sneller op, waardoor de isolatie kan uitzetten en de laag crepi zelfs kan scheuren.

 

Crepi in antraciet: prijs

De kosten hangen af van verschillende factoren. Crepi met gevelisolatie is uiteraard duurder dan zonder isolatie. Verder spelen de totale oppervlakte, de gewenste afwerking en de vorm van de gevel (veel kleine hoekjes of juist één groot vlak) allemaal een rol. Welke kleur je kiest, heeft daarentegen weinig invloed op de prijs. Gemiddeld mag je uitgaan van de volgende richtprijzen:

 • Crepi antraciet zonder gevelisolatie: 65 à 85 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
 • Crepi antraciet met gevelisolatie: 100 à 130 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

LET OP: prijzen kunnen verschillen van specialist tot specialist. Heb je wel interesse in een crepi gevel met een antraciet kleur, maar wil je eerst exacte prijzen ontvangen of wat vragen stellen over de werkwijze? Kom dan vrijblijvend in contact met meerdere experts in je buurt via onze offerteservice.

 

crepi antraciet

 

Antraciet of andere crepi kleur kiezen?

Naast antraciet zijn er nog andere kleuren mogelijk. Welke kleur je kiest heeft weinig invloed op de uiteindelijke kostprijs. Twijfel je nog of antraciet crepi wel je ding is? Dan kan je hier wat inspiratie opdoen!

 

Witte crepi

Witte crepi blijft een populaire keuze voor gevels. Wit is neutraal en weerkaatst zonlicht. Bovendien past het bij veel materialen en bouwstijlen. Je kan de uitstraling van witte crepi ook aanpassen door te kiezen voor een minerale of synthetische gevelpleister (siliconenpleister). De minerale pleister heeft een ruwe structuur, terwijl de synthetische crepi juist wat gladder oogt.

 

Zwarte crepi

Kiezen voor zwarte crepi is een tikkeltje gewaagder, maar je hebt dan wel een woning met een écht strakke uitstraling. Door de donkere kleur zie je minder snel strepen door slagregen of vlekken door roetaanslag. Dat maakt het eindresultaat dus erg onderhoudsvriendelijk. Wil je echter ook gevelisolatie aanbrengen? Dan moet je opletten. Donkere kleuren nemen makkelijker de warmte van de zon op, waardoor de isolatie kan uitzetten en de crepi laag scheurtjes zal vertonen.

Beige crepi

Met beige crepi profiteer je van een warmere, klassieke uitstraling. Van gebroken wit tot donker terracotta, en alles daar tussenin. Ook qua eigenschappen is het de gulden middenweg tussen zwart en wit. Vervuiling is bv. minder snel zichtbaar dan bij witte crepi. Je hoeft dus minder snel te reinigen. En in tegenstelling tot bij zwarte kleuren kan je beige crepi wél combineren met gevelisolatie.

 

Waarom verschillende gevelwerkers vergelijken?

We gaan eerlijk zijn: crepi zelf aanbrengen in antraciet of andere kleuren moet je niet aan beginnen. Voor een strak afgewerkte gevel met kwalitatieve materialen heb je een gevelwerker nodig die gespecialiseerd is in de plaatsing hiervan. Door verschillende specialisten met elkaar te vergelijken, ben je onder andere zeker van:

 • Advies op maat: zit je nog met vragen over welke kleur je moet kiezen, of twijfel je tussen een ruwe of gladde afwerking? Een gespecialiseerde gevelwerker geeft altijd advies op maat.
 • Correcte plaatsing: een specialist plaatst je antraciet crepi snel en precies zoals het hoort. Een nette voorbereiding van de gevel? Check! Stabiele stellingen? Zeker! Snel uitgevoerd en een mooie afwerking? Ook dat!
 • Garantie: je hebt zekerheid en profiteert van financiële bescherming. Gaat er bijvoorbeeld iets mis? Dan neemt de gevelwerker de extra kosten voor zijn rekening.
 • Kwaliteit: jouw gekozen bedrijf kan je uitgebreid informeren over de kwaliteit en de kenmerken van de materialen waarmee ze werken.

Hulp nodig bij het vinden van een gevelwerker die antraciet crepi kan plaatsen? Neem dan contact op met enkele experts in je buurt. Ontvang snel meerdere offertes op maat via het onderstaande formulier:

 

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in je buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde gevelwerkers