Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Crepi.nl
banner image

Crepi gevel met hout: voordelen, prijzen & inspiratie

Crepi gevelafwerkingen in combinatie met hout zijn een populaire keuze voor zowel moderne als traditionele woningen. Deze prachtige combinatie van materialen ziet er stijlvol uit, maar het is ook duurzaam. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van een crepi gevel met hout. Je ontdekt ook de richtprijzen voor jouw gevel en doet inspiratie op met enkele geslaagde realisaties!

Ga snel naar:
Voordelen crepi met hout
Crepi gevel met hout: kosten
Mogelijke aandachtspunten
4 inspirerende voorbeelden
Ontvang gratis & vrijblijvend offertes

 

 

Welke soort crepi kan ik gebruiken in combinatie met hout?

Bij het kiezen van crepi in combinatie met hout heb je 2 opties. Welk type crepi het beste is voor jou, hangt vooral af van jouw wensen en de staat van je gevel:

 • Minerale crepi: minerale gevelpleister bestaat uit kalk en cement, aangevuld met zand, vulstof, kleurpigmenten en water.  Een expert brengt deze crepi aan in 1 dikkere laag. Daarom is dit type vooral geschikt voor de renovatie van verouderde buitenmuren. Je werkt er namelijk makkelijk schade mee weg.
 • Synthetische crepi: een kunstharspleister is een stuk elastischer én dunner dan minerale crepi. Daarom is het vooral een goede afwerking voor gevelisolatie. Wil je dus meer dan alleen je gevel renoveren, en bv. ook isoleren? Dan kom je sowieso uit bij synthetische crepi.

Welk type crepi combineer ik met hout? Een gevelspecialist geeft je graag gericht advies. Na een analyse van jouw project kiezen jullie samen de meest geschikte sierpleister.  Ontvang hier meerdere voorstellen via onze offertedienst.

 

Voordelen van crepi met hout

Deze unieke gevelcombinatie is niet toevallig een populaire keuze. Als je kiest voor crepi en hout voor jouw woning, profiteer je van de volgende pluspunten:

 • Duurzame oplossing: zowel crepi als hout zijn duurzame materialen. Zo zijn ze optimaal bestand tegen alle weersomstandigheden en vormen ze samen een sterke en langdurige afwerking. Als gevelbekleding is hout met een duurzaamheidsklasse I of II nodig.
 • Mooie uitstraling: crepi laat je gevel er moderner en strakker uit zien, terwijl hout voor een warme touch zorgt. Deze combinatie resulteert in een uniek en aantrekkelijk gevelontwerp. Door de tijdloze look past het bovendien bij elke woning.
 • Goede isolerende werking: het is mogelijk om isolatiemateriaal onder crepi of hout te plaatsen. Op die manier verbeter je de thermische prestaties van je woning. Crepi en hout zijn zelf ook goede materialen om warmte vast te houden en kou buiten te laten.

 

Crepi gevel met hout: kosten

Elke gevel is anders en er zijn veel verschillende factoren die de prijs van jouw project zullen bepalen: het aantal vierkante meters, de dikte van de pleisterlaag, de moeilijkheidsgraad van het project en de gewenste houten afwerking. Een idee van de richtprijzen:

Type gevelafwerkingGemiddelde prijs (excl. btw en incl. plaatsing)
Crepi zonder isolatie € 65 à 85 per m²
Crepi met isolatie€ 100 en 130 per m²
Houten gevelbekleding€ 100 à 200 per m²

Benieuwd naar de exacte prijs voor jouw project? Een expert maakt graag een totaalprijs voor je op. Die kan zeker verschillen van andere gevelspecialisten. Het is dus de moeite waard om meerdere voorstellen nauwkeurig te vergelijken. Start je aanvraag hier.

 

Mogelijke aandachtspunten

Ondanks de populariteit is de combinatie van crepi met hout niet zo eenvoudig. Wil je zeker zijn van het gedroomde eindresultaat? Hou dan deze aandachtspunten in het achterhoofd:

 • Voorbereiding van de gevel: bij een renovatie moet je jouw buitenmuren goed voorbereiden. Zorg voor een egale en schone ondergrond voor je crepi of hout laat plaatsen. Hout is makkelijker te plaatsen, maar crepi vergt zeker de nodige voorbereiding. Verder moet je de omgeving ook afdekken, zodat voetpaden en opritten niet vies worden. Indien nodig dekt een gevelwerker ook ramen en deuren af met een folie.
 • Isolatielaag: als je jouw woning extra wil isoleren, kan dat met een isolatielaag onder de synthetische pleister en de houtstructuur. Je kan dan isoleren met harde isolatieplaten en onder de houten gevelbekleding kan je ook kiezen voor zacht isolatiemateriaal. Je bent zo dus verzekerd van een goede isolatielaag met deze 2 gevelafwerkingen.
 • Afwerking: zorg ervoor dat je gekozen crepi goed samengaat met hout. Voor het houten gedeelte kan je kiezen tussen hardhout of thermisch behandeld hout. Maak ook een beslissing op basis van de uitstraling en de duurzaamheid. Met minerale crepi kies je voor de structuur en met de synthetische versie hou je het strak en modern. Vergelijk de voor- en nadelen van de verschillende afwerkingen.
 • Onderhoud & reiniging: zowel crepi als hout moet je op termijn laten onderhouden. Beide materialen kunnen verkleuren en vuil worden. Het hout kan je behandelen tegen vergrijzing met een beits. Met een afwerkende kleurolie of lak ziet je houten bekleding er dan weer zo goed als nieuw uit. Welk product het meest geschikt is om crepi te reinigen, hangt af van het type pleister en de mate van vervuiling. Idealiter laat je het reinigen van de gevel over aan een professionele gevelreiniger.

 

4 inspirerende voorbeelden van crepi met hout

Een gevelpleister met houten bekleding is erg veelzijdig en kan je op verschillende manieren toepassen. De uitstraling van de gevel is vooral afhankelijk van de gekozen uitvoering van beide materialen. Je kan het hout bv. verticaal of horizontaal plaatsen en je hebt de keuze uit tal van crepi kleuren. Enkele voorbeelden:

 

1. Grijze crepi met horizontale houten bekleding

grijze crepi met hout

De voorkant van deze woning  is afgewerkt met een grijze crepi om een duidelijke afscheiding te maken met de rest van de gevel. De horizontale plaatsing van het hout zorgt daarnaast voor een breed en ruimtelijk effect. Het hout is hier onbehandeld gelaten om een effen en natuurlijke vergrijzing te realiseren.

 

 

2. Witte gevelpleister met houten afwerking

witte crepi met warme houtsoort

Dit moderne huis is volledig afgewerkt met witte, synthetische crepi. De houten bekleding zorgt daarbij voor een warme touch aan de woning en het is prachtig gecombineerd met een houten afdekking aan de ingang. Door het ruime aanbod aan verschillende uitvoeringen van de houten planchetten kan je verschillende effecten creëren.

 

 

3. Duidelijke afscheiding van crepi en hout

crepi en houten gedeelte

Met een combinatie van 2 gevelafwerkingen kan je ook een duidelijke afscheiding maken tussen verschillende delen van een woning. Hier is de rechterkant volledig afgewerkt met houten latten en is de linkerkant fraai bepleisterd met witte crepi. De houtsoort is in dit voorbeeld mooi onderhouden met een lak of olie. Zo krijg je een unieke uitstraling.

 

 

4. Verticale houten bekleding en witte gevelpleister

verticale houten bekleding met crepi

De uitbouw van deze woning is afgewerkt met verticale houten latten uit thermowood. Naast de visuele toegevoegde waarde heeft deze afwerking nog een ander voordeel. Verticaal geplaatste planken voeren regenwater beter af dan horizontaal geplaatste planken. Mooi én handig! En uiteraard past dit hout prachtig bij de witte laag crepi.

 

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in je buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde gevelwerkers