Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Crepi.nl
banner image

Beige crepi

Wil je je gevel renoveren en hou je van een landelijke, klassieke stijl? Dan is een beige crepi ongetwijfeld iets voor jou. Net als tinten als taupe en terracotta ademt een beige crepi een zuiderse, warme sfeer die andere kleuren niet kunnen evenaren. In dit artikel lees je over de voordelen van beige crepi, welke uitvoeringen er zijn en hoeveel zo’n sierpleister gemiddeld kost!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen van beige crepi
Gemiddelde prijs beige crepi
Crepi beige schilderen of vernieuwen?
Alternatieve crepi kleuren naast beige
Ontvang gratis je offertes

 

 

Waarom is beige crepi een goed idee?

Door de juiste pigmenten aan crepi toe te voegen, creëert een gevelwerker jouw gedroomde crepi kleur. Vrees je dat je op een witte gevel te snel vuil en groene aanslag zal zien? En vind je zwarte crepi te strak en modern? Dan is een beige crepi zeker een optie om te overwegen. Dankzij een gevelpleister met deze warme tint profiteer je van…

 • Warme, landelijke uitstraling: heb je een landelijke woning? Dan zijn witte en zwarte gevelpleisters meestal niet de meest voor de hand liggende opties. Die warmere, klassiekere uitstraling bereik je wel met tinten als taupe, terracotta of beige.
 • Ideaal in combinatie met gevelisolatie: naast een puur esthetische keuze heeft beige ook een aantal functionele voordelen. Zo is deze tint perfect om te combineren met buitengevelisolatie. Beige absorbeert de warmte van de zon namelijk minder dan donkere crepi kleuren, waardoor je huis langer koel blijft in de zomer.
 • Vuil minder snel zichtbaar: witte crepi is een populaire keuze, maar zonder periodiek onderhoud zie je na verloop van tijd meestal algen, groene aanslag en ander soorten vuil. Bij een crepi kleur als beige is die vervuiling minder snel zichtbaar. Zo hoef je minder vaak je gevelpleister te reinigen, verven, …
 • Vele uitvoeringen: net als andere crepi kleuren kan je ook een sierpleister in beige krijgen in verschillende varianten. Naast de exacte beigetint kies je dan ook uit meerdere structuren en afwerkingen.
 • Waterafstotend en dampopen: met een beige crepi is je gevel beschermd tegen vocht. Zo’n gevelpleister is namelijk waterafstotend, waardoor doorslaand vocht geen kans krijgt. Na een regenachtige dag droogt je gevel ook snel en mooi uit door het ademende karakter van de bepleistering. Zo ben je zeker van een optimale vochtbescherming voor je muren.

Interesse in een beige crepi voor jouw woning? Laat je dan zeker eerst adviseren door een gespecialiseerde gevelwerker actief in je buurt. Samen bepalen jullie de perfecte tint voor jouw gevel. Ontvang gratis en vrijblijvend advies op maat!

beige crepi

 

Mogelijke uitvoeringen van beige crepi

Er zijn vele varianten van beige crepi. Neem je er bv. een crepi kleurenkaart bij? Dan zal je zien dat er verschillende beigetinten bestaan. Daarbovenop zijn er ook nog meerdere structuren en afwerkingen mogelijk. hieronder leggen we het allemaal uit.

 

1. Beigetinten

Er bestaat een breed scala aan mogelijke beigetinten. Ga je voor een blekere tint die eerder naar gebroken wit neigt? Of hou je eerder van een warmere beigekleur met een zuiders accent? Voor een landelijke woning kan je met beige dus verschillende kanten uit. Vraag om meer info aan een gespecialiseerde gevelwerker voor een compleet beeld van alle beigetinten.

 

2. Structuren

Is de exacte kleur van je sierpleister bepaald? Bespreek met je gevelwerker dan zeker ook je gewenste structuur. Ga je voor een gladdere, elegante uitvoering van je crepi muren? Of kies je voor een grotere en grovere korrel met een ruwere oppervlaktestructuur als resultaat? Deze keuze bepaalt in grote mate de uiteindelijke uitstraling van je gevel.

 

3. Afwerkingen

Is je crepi in het beige eenmaal aangebracht? Dan zorgt een vakspecialist met de afwerking voor het uitzicht dat jij in  je hoofd hebt. Hou je bv. van een egale uitstraling? Dan schuurt hij je gevelpleister bv. nog eens volledig op. Of heb je liever dat hij nog een bepaald patroon in je crepi aanbrengt (bij een minerale crepi)? Dan is dat zeker ook mogelijk.

 

Vergelijken loont: vraag offertes aan bij meerdere experts!

Het is mogelijk dat het aanbod aan beigetinten, structuren, … verschilt van vakspecialist tot vakspecialist. Om een zo breed mogelijke keuzevrijheid te hebben, moet je dus zeker contact op nemen met meerdere gevelwerkers. Bovendien vergelijk je zo ook hun prijzen, uitvoertermijnen, werkwijzen, … Dat is en blijft de beste garantie op een weloverwogen keuze en een eerlijke prijs.

Vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere specialisten? Geen enkel probleem, dat kan gratis en eenvoudig via onze offerteservice.

 

Gemiddelde kostprijs beige crepi

De prijs van een beige crepi ligt meestal rond € 65 – 130 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). De precieze kostprijs hangt af van de gekozen uitvoering en de moeilijkheidsgraad van de klus. Ook een eventuele keuze voor gevelisolatie heeft een invloed op het uiteindelijke prijskaartje. De richtprijzen voor een crepi in het beige:

 • Prijs beige crepi zonder gevelisolatie: 65 à 85 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
 • Prijs beige crepi met gevelisolatie: 100 à 130 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

Een totaalprijs voor jouw gevel in crepi? Vraag dan meerdere voorstellen aan bij gevelwerkers in je buurt. Zo kan je hun eindprijzen vergelijken en een weloverwogen keuze maken. Ontvang offertes voor beige crepi!

 

crepi beige

 

Crepi in beige schilderen of vernieuwen?

Je kan je gevel prachtig vernieuwen met een beige crepi, maar het is ook mogelijk om je huidige gevelpleister in het beige te schilderen. Wat is de beste keuze in jouw situatie? Een korte vergelijking!

 

1. Gevel vernieuwen met beige crepi

Heb je al een crepi gevel of wil je je bakstenen buitenmuren renoveren? Dan is een beige crepi zeker mogelijk. Zo’n volledige vernieuwing van je gevel is aangeraden als je huidige gevelbekleding niet langer in goede staat is. Zitten er bijvoorbeeld scheuren of barsten in je gevel? Komen er stukken crepi los of zit er vocht achter de bepleistering? Dan is een volledige vernieuwing beter en is een enkele schilderbeurt niet genoeg.

Richtprijs: 65 à 130 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes!

 

2. Crepi gevel in beige schilderen

In plaats van je gevel te bepleisteren, kan je je huidige crepi natuurlijk ook beige laten schilderen. Die aanpak is vooral verstandig als je gevelpleister nog stabiel en sterk genoeg is. Merk je geen structurele schade op? Dan komt een reinigings- en schilderbeurt van je sierpleister altijd goedkoper uit. En achteraf ziet je gevel er weer als nieuw uit dankzij die fraaie beige tint.

Richtprijs: 20 à 40 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes!

 

Alternatieve crepi kleuren

Beige is een soort gulden middenweg tussen lichte en donkere crepi kleuren. Heb je echter geen landelijk huis? Of is de klassiekere uitstraling van die kleur niet helemaal jouw ding? Dan kies je voor een gevelpleister in een andere tint. De mogelijkheden op een rijtje:

 

1. Lichte crepi kleuren

Naast beige kan je ook nog een lichtere tint kiezen voor je crepi muur. Zo kom je witte crepi nog erg vaak tegen in het straatbeeld. En dat is ook geen toeval. Een lichte crepikleur is namelijk erg makkelijk te combineren met andere tinten en ook met andere materialen als houten gevelbekleding, aluminium schrijnwerk, … Het is dus een veilige keuze. Het enige nadeel? Je zal sneller sporen van algen en roet opmerken dan bij andere kleuren.

 

2. Donkere crepi kleuren

Donkere kleuren als een donkergrijze of zwarte crepi geven een huis een strak en modern karakter. Bovendien merk je vervuiling veel minder snel op en hoef je zo’n gevel dus minder vaak te reinigen. Wil je echter ook gevelisolatie aanbrengen? Dan zijn donkere crepi tinten minder verstandig. Die nemen namelijk de warmte van de zon op, waardoor de isolatie uitzet en de crepi scheurtjes kan gaan vertonen.

 

BELANGRIJK: welke crepi kleur is het beste?

Met al zijn ervaring kan een gespecialiseerde gevelwerker je gericht adviseren over de meest geschikte kleuren voor jouw gevel. En daar blijft het niet bij… Zo’n vakbedrijf stelt ook meerdere structuren en afwerkingen voor om jouw gedroomde eindresultaat te bereiken. Kortom, laat je gevel dus analyseren door 2 à 3 experts in je buurt. Zo maak je de juiste keuzes, ook qua kleur.

Advies op maat nodig? Via Solvari kan je gratis en vrijblijvend contact opnemen met meerdere bedrijven in je buurt. Het enige wat je hoeft te doen, is het offerteformulier invullen:

 

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in je buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde gevelwerkers