Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Crepi.nl
banner image

Siliconen crepi

Wil je je gevel langs buiten isoleren en afwerken? Dan biedt een gevelrenovatie met siliconen crepi duidelijk de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Zo’n kunstharspleister is namelijk relatief goedkoop en biedt een uitstekende bescherming tegen vocht, vuil, mosgroei, … Hoeveel kost zo’n synthetische crepi per m²? En wanneer kies je eerder voor een dikkere, minerale crepi? Je ontdekt het allemaal hier!

Ga snel naar:
Voordelen en nadelen
Prijs siliconen crepi
Hoe plaatsen op je gevel?
Belangrijke aandachtspunten
Minerale of siliconen crepi?
Vergelijk vrijblijvend offertes

 

 

Wat is siliconen crepi?

Een siliconen crepi staat ook bekend als een kunstharspleister. Zo’n synthetische crepi bestaat uit kalk, toeslagstoffen en kunsthars. Dankzij deze samenstelling is deze gevelafwerking licht elastisch en is de kans op scheurvorming zo goed als nihil. Een vakman kiest vooral voor deze soort crepi om gevelisolatie langs buiten af te werken.

Je gevel isoleren en afwerken met siliconen crepi? Vraag dan zeker naar de mogelijkheden voor jouw gevel bij een gespecialiseerde gevelwerker actief in je buurt. Start je aanvraag hier!

siliconen crepi

 

Voor- en nadelen van siliconen crepi

Twijfel je nog tussen een kunstharspleister op basis van siliconen of een andere afwerking van je gevel? Dan is het handig om kort de voor- en nadelen van zo’n synthetische crepi op een rij te zetten:

 

Voordelen siliconen crepi

  • Ideale afwerking voor gevelisolatie: een synthetische sierpleister is dun, stevig, elastisch en duurzaam. Deze crepi is dan ook de ideale afwerkingslaag voor je buitengevelisolatie.
  • Amper kans op scheurtjes: de samenstelling op basis van siliconen bevordert de elasticiteit van deze soort gevelpleister. Daardoor is de kans op scheurtjes veel kleiner dan bij een minerale crepi.
  • Waterdicht en dampopen: een siliconen crepi is volledig waterdicht en neemt dus geen vocht op. Zo vermijd je dus efficiënt vochtproblemen in je gevel. Bovendien blijft deze gevelpleister er altijd hetzelfde uitzien, ook bij veel regenval.
  • Optimale bescherming tegen vuil: aangezien een kunstharspleister geen vocht opneemt, is zo’n crepi ook optimaal bestand tegen vuil, mossen, algen, … Daardoor moet je je synthetische crepi minder snel laten reinigen dan een minerale crepi.
  • Strakke, moderne uitstraling: een siliconen crepi biedt een erg egaal uitzicht, zeker bij een fijne korrel. Daardoor geniet je met deze gevelafwerking van een strakke en moderne uitstraling voor je woning.

 

Nadelen siliconen crepi

  • Minder ecologisch: minerale crepi heeft een natuurlijke samenstelling op basis van zand, kalk, cement en water. Daardoor is dat type crepi ecologischer dan een pleister op basis van kunsthars.
  • Minder geschikt om oneffenheden te verbergen: een vakman brengt een siliconen pleister aan in 3 heel dunne laagjes (2 à 8 mm in totaal). Bij een minerale crepi gaat het echter om 1 dikkere laag van 12 à 15 mm. Daardoor is zo’n minerale pleister beter geschikt om scheuren en barsten weg te werken in de muren van oudere woningen.

 

Prijs siliconen crepi

Hoeveel betaal je nu gemiddeld voor een gevelrenovatie met siliconen crepi? De precieze prijs per m² hangt vooral af van de uitvoering van de gevelpleister, de moeilijkheidsgraad van de gevelwerken, … Je mag gemiddeld rekenen op de volgende prijzen voor siliconen crepi:

  • Prijs siliconen crepi zonder gevelisolatie: 65 à 85 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
  • Prijs siliconen crepi met gevelisolatie: 100 à 130 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

Een totaalprijs voor jouw gevelrenovatie? Vraag dan zeker meerdere offertes aan bij gevelwerkers actief in je buurt. Zo kan je niet alleen hun totaalprijzen, maar ook hun adviezen, werkwijzen, uitvoertermijnen, … gericht vergelijken. Start je aanvraag hier!

 

crepi siliconen

 

Hoe siliconen crepi plaatsen?

Een optimaal eindresultaat voor je gevelrenovatie met siliconen crepi? Dan is het belangrijk om te zorgen voor een correcte en zorgvuldige opbouw met verschillende lagen. Bij het isoleren en bepleisteren van je gevel volgt een gespecialiseerde gevelwerker de volgende stappen:

  1. Eventuele bestaande spouw isoleren

    Buitengevelisolatie is ideaal als je geen spouwmuren hebt. Heb je wel zo’n spouw, maar kies je toch voor gevelisolatie in het kader van een renovatie? Dan zal je vakman kijken om ook die spouw op te vullen met isolatiemateriaal. Zo vermijd je een koude luchtstroming in die spouw.

  2. Gevelisolatie op buitenmuur aanbrengen

    In een volgende fase brengt de vakman de gevelisolatie aan op je buitenmuur. Hij gebruikt daarvoor harde, kunststof isolatieplaten van PIR, PUR, XPS, … Die zijn namelijk ongevoelig voor vocht en halen ook een hoge isolatiewaarde. Om ze vast te lijmen op je gevel, gebruikt de gevelwerker een speciale lijmspecie.

  3. Siliconen crepi in 3 lagen plaatsen

    Een gevelwerker brengt een siliconen crepi aan in 3 dunne lagen: een basislaag, een hechtingslaag en een afwerkingslaag. Die laatste bevat dan het uiteindelijke kleurpigment. Om dat pleistermateriaal te  geleiden, werkt zo’n vakman ook met hoekprofielen en een wapeningsnet op de isolatieplaten.

  4. Siliconen crepi afwerken

    Is de kunstharspleister aangebracht? Dan kan de vakman deze eventueel nog verder afwerken op basis van jouw wensen: bv. gladschuren, een extra gladpleister aanbrengen, de crepi hydrofoberen met een extra waterwerende coating, …

Op zoek naar een gevelwerker gespecialiseerd in crepi? Via onze offerteservice brengen we je in contact met meerdere vakmannen. Vergelijk gratis voorstellen voor jouw gevelrenovatie!

 

Belangrijke aandachtspunten

Wil je graag je gevel isoleren en renoveren met crepi? En liefst op maat van jouw persoonlijke wensen én budget? Hou dan zeker rekening met de volgende aandachtspunten:

  • Siliconen crepi reinigen: omdat een kunstharspleister erg vuilwerend is, vergt zo’n crepi weinig onderhoud. Zie je na verloop van tijd toch groene aanslag of ander vuil op je gevel? Dan kan een vakman je siliconen crepi eenvoudig stoomreinigen. Hij spuit eerst een speciaal reinigingsmiddel op je gevel dat hij vervolgens verwijdert met hete stoom.
  • Uitvoering van de gevelpleister: een crepi op basis van siliconen kan je verkrijgen in een brede waaier aan kleuren, structuren en afwerkingen. Vraag dus zeker naar het aanbod en het advies van meerdere gevelwerkers voor je een definitieve keuze maakt.
  • Dikte van de isolatielaag: bij het langs buiten isoleren van je gevel is het belangrijk om niet te veel plaats te verliezen, zeker langs de straatkant. Daarom kiest een vakman voor een isolatiemateriaal met een optimale isolatiewaarde (bv. PIR). Zo blijft de dikte van de isolatielaag beperkt. De dikte van de siliconen crepi bedraagt slechts 2 à 8 mm.
  • Subsidies & financiële voordelen: voor muurisolatie langs buiten maak je aanspraak op de ISDE. Bovendien kan je de kosten ook verder drukken dankzij het verlaagde btw-tarief van 9% op de arbeidskosten, op voorwaarde dat je woning minstens 2 jaar oud is.
  • Eventuele alternatieven: naast crepi kan je je gevelisolatie natuurlijk ook nog afwerken met andere bekledingen zoals steenstrips, een houten gevelbekleding, kunststof gevelplaten, … Wil je graag meerdere gevelbekledingen vergelijken? Vraag dan vrijblijvend offertes aan bij verschillende vakmannen in je buurt.

 

Minerale of siliconen crepi?

Naast een gevelpleister op basis van siliconen kan je ook kiezen voor een natuurlijke, minerale crepi. Maar wat is nu de beste keuze in welke situatie? Een kort woordje uitleg bij beide opties:

 

OPTIE 1 = minerale crepi

Een minerale crepi bestaat uit zand, kalk, cement en kleurstoffen. Het gaat om een natuurlijke, ruwere soort crepi die een vakman in 1 dikkere laag aanbrengt. Daarom is zo’n minerale crepi vooral geschikt voor de renovatie van oudere woningen. Je kan er namelijk makkelijk oneffenheden, scheuren, … mee wegwerken. Met een nagelpalet kan een vakman achteraf ook een structuur in de crepi ‘krabben’.

 

OPTIE 2 = siliconen crepi

Een siliconen crepi is dunner en elastischer dan een minerale crepi. Daardoor is zo’n kunstharspleister in de eerste plaats geschikt als afwerkingslaag voor gevelisolatie. Dankzij de siliconen in het mengsel en de opbouw met 3 lagen heb je namelijk minder kans op scheurtjes. Aangezien je bovendien al plaats verliest met je isolatielaag is het ook belangrijk dat je crepi zo dun mogelijk is.

 

Welke soort crepi kies ik het best?

Dat hangt vooral van jouw soort gevelrenovatie en je persoonlijke wensen af. Wil je je gevel ook eerst isoleren? Dan is een siliconen crepi duidelijk de beste keuze. Vertoont je gevel dan weer veel oneffenheden en wil je vooral die scheuren, gaatjes, … wegwerken? Dan is eerder een dikkere, minerale crepi aangewezen.

Advies op maat nodig? Een gevelwerker inspecteert jouw buitengevel en informeert je gericht over de meest aangewezen oplossing. Je kan vrijblijvend meerdere vakmannen in je buurt contacteren via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in je buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers