Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Crepi.nl
banner image

Grijze crepi

Wil je je gevel laten bepleisteren? Dan kan je kiezen uit wel 800 verschillende kleuren. Wit en zwart zijn populaire tinten, maar ook grijze crepi komt vaak voor. Ga je voor antraciet, lichtgrijze crepi of een pleister met een betonlook? Hoeveel betaal je ongeveer per m²? En waarmee moet je rekening houden bij het kiezen van de beste kleur voor jouw nieuwbouw of gevelrenovatie? Je leest het in dit artikel!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Kosten grijze crepi
Grijze crepi of andere tint?
Inspiratie & voorbeelden
Vraag gratis offertes aan

 

Waarom kiezen voor grijze crepi?

De bouwstijl van je woning, de omgeving, de tint van je ramen en buitendeuren, jouw persoonlijke smaak, …: het speelt allemaal een rol bij de keuze voor de perfecte tint voor je gevelpleister. Eén van de meest veelzijdige kleuren is ongetwijfeld grijs. Met zo’n grijze crepi ben je zeker van…

  • Vele uitvoeringen: de kleur grijs dekt een brede lading. Je kan kiezen uit tal van grijstinten, afhankelijk van jouw smaak en je woning zelf. Ook zijn er meerdere structuren en afwerkingen van een crepi gevel in het grijs mogelijk. Lees verder meer over deze mogelijke uitvoeringen.
  • Veelzijdige tint: door de vele mogelijke uitvoeringen is grijs een zeer veelzijdige kleur voor je crepi gevel. Zo is lichtgrijs eerder sober en neutraal, terwijl het donkerdere antraciet ideaal is om dynamische effecten te creëren, bv. in combinatie met een houten gevelbekleding of steenstrips.
  • Goed bestand tegen vervuiling: een crepi gevel in het grijs oogt veel minder snel vuil dan bv. witte crepi. Je moet zo’n grijze crepi dus minder snel laten reinigen dan bij lichtere tinten. Zeker als je je gevelpleister laat impregneren met een vochtwerend middel (hydrofuge).
  • Waterafstotend en dampopen: een grijze crepi gevel is waterafstotend en dus goed beschermd tegen vocht. Bovendien is zo’n gevelpleister ook dampopen. Vocht kan dus ontsnappen uit je gevel, waardoor je vochtproblemen vermijdt.
  • Combineerbaar met isolatie: de meeste grijstinten voor je crepi gevel zijn te combineren met buitengevelisolatie. Enkel bij de donkere grijstinten als antraciet is de combinatie met isolatie niet aangeraden. Donkere kleuren trekken namelijk de warmte aan, waardoor de isolatieplaten uitzetten en de crepi kan scheuren.

Interesse in grijze crepi voor jouw woning? Vraag dan zeker meerdere voorstellen aan bij gevelwerkers actief in je buurt en vergelijk grijstinten, prijzen, adviezen, … Start je aanvraag hier!

grijze crepi

 

Mogelijke uitvoeringen van grijze crepi

Er is niet zoiets als 1 type grijze sierpleister voor je gevel. Je kan namelijk kiezen uit tal van mogelijke uitvoeringen. Zo vind je gegarandeerd een gevelbepleistering die perfect past bij jouw persoonlijke wensen en je woning zelf. Een kort overzicht van de keuzes die je kan maken!

 

1. Grijstinten

Verschillende grijstinten lenen zich perfect voor een crepi gevel. Ga je voor een neutrale, lichtgrijze crepi die vlot te combineren valt met andere kleuren? Is een karakteristieke en authentieke betonlook crepi meer jouw ding? Of wil je je woning echt laten opvallen met een donkergrijze antraciet crepi? Met crepi in het grijs kan je duidelijk verschillende kanten op.

 

2. Structuur

Naast de kleur zelf is er natuurlijk ook nog de structuur van je gevelpleister. Ook op dat vlak zijn er meerdere opties. Je kan kiezen voor een gladde, synthetische crepi op basis van kunsthars, maar ook een ruwe en grovere structuur is zeker mogelijk.

 

3. Afwerking

Na het aanbrengen van de grijze crepi kan je vakman de sierpleister nog verder afwerken volgens jouw voorkeuren. Het is mogelijk om de sierpleister licht op te schuren met het oog op een strakke en egale uitstraling. Maar een gespecialiseerde gevelwerker kan ook een bepaald patroon in je crepi gevel aanbrengen met een rolborstel of een truweel.

 

Welke grijze crepi kies ik het best?

Dat hangt vooral van jouw woning zelf en je persoonlijke wensen af. Voor een goed zicht op de mogelijkheden van een crepi gevel in het grijs vraag je best voorstellen aan bij meerdere vakmannen. Het aanbod aan kleuren, structuren, … kan namelijk verschillen per gevelwerker. Door goed en grondig te vergelijken ben je zeker van een doordachte keuze op maat  van jouw woning én je budget.

Vrijblijvend voorstellen aanvragen? Kom meteen in contact met meerdere gespecialiseerde gevelwerkers actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Kosten grijze crepi

De kosten voor een gevelrenovatie met grijze crepi hangen af van verschillende factoren. Denk maar aan de uitvoering die je kiest, de moeilijkheidsgraad van de werken, de oppervlakte van je gevel, … Gemiddeld mag je rekenen op de volgende kosten:

  • Grijze crepi, excl. gevelisolatie: 65 à 85 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
  • Grijze crepi, incl. gevelisolatie: 100 à 130 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

Een precieze kosten voor jouw gevelrenovatie met crepi? Dan vraag je best prijsvoorstellen aan bij meerdere gevelwerkers actief in je buurt. Zo kan je niet alleen hun kosten voor grijze crepi, maar ook hun adviezen, uitvoeringen, uitvoertermijnen, … vergelijken. Start je aanvraag hier.

 

crepi gevel grijs

Grijze crepi of andere kleur?

Naast grijs bestaan er nog heel wat andere mogelijke crepi kleuren voor jouw gevel. Wat zijn de eigenschappen en voor- en nadelen van deze tinten? Een korte vergelijking!

  1. Grijze crepi of witte crepi?

    Wit is en blijft de meest populaire kleur voor een crepi gevel. Deze tint oogt fris, modern en strak. Bovendien valt een witte crepi vlekkeloos te combineren met vele andere kleuren. Let op: zo’n lichte kleur betekent wel dat je sneller sporen van vervuiling zal zien dan bij een grijze crepi. Denk bv. aan roetaanslag bij veel verkeer of groene aanslag door regen. Dergelijke vervuiling kan je wel vermijden met een hydrofuge.

  2. Grijze crepi of zwarte crepi?

    In plaats van een donkergrijze crepi kan je natuurlijk ook voor zwart gaan. Zo’n donkere, opvallende tint maakt van je woning een echte blikvanger. Zwarte crepi oogt namelijk stoer en gewaagd. Zeker in combinatie met hout of steenstrips krijg je een prachtige contrastwerking die onmiddellijk in het oog springt. Bovendien zie je amper vervuiling op een zwarte crepi. Het grootste nadeel? Bij zo’n donkere tint is het niet mogelijk om ook gevelisolatie te laten plaatsen.

  3. Grijze crepi of nog een andere kleur?

    Naast witte, zwarte of grijze crepi bestaan er natuurlijk nog tal van andere mogelijke tinten. Waarom bv. geen groene crepi voor een gevel in harmonie met een landelijke omgeving? Of rode crepi om voor een meer zuiderse uitstraling te gaan? Bespreek de mogelijkheden voor jouw woning zeker met meerdere gespecialiseerde gevelwerkers actief in je buurt.

 

 

Voorbeelden van grijze crepi

Contacteer je meerdere gevelwerkers? Vraag hen dan zeker naar hun vorige realisaties om een goed beeld te krijgen van de kwaliteit van hun werk. Zo doe je ook inspiratie op voor jouw crepi gevel in het grijs. Hieronder reiken we je alvast enkele ideeën aan:

 

INSPIRATIE: combinatie van witte en lichtgrijze crepi

lichtgrijze crepi

Je hoeft niet te kiezen voor een enkele kleur. Zoals bovenstaand voorbeeld bewijst, kan je ook tinten combineren. Deze grijze en witte crepi gaan mooi samen en zorgen voor een subtiele contrastwerking. Een meer opvallende dynamiek ontstaat dan weer door de lichte crepi kleuren te koppelen aan een donkere garagepoort. Zo zetten de eigenaars het strakke karakter van hun woning extra in de verf.

 

INSPIRATIE: lichtgrijze crepi in groene omgeving

crepi grijs

Contrastwerking kan bepaalde delen van je woning extra doen opvallen, maar overdaad schaadt. Daarom kiezen vele mensen voor tinten uit eenzelfde kleurenpalet. In de bovenstaande woning gaat het om egale, lichtgrijze crepi in combinatie met buitenschrijnwerk in een iets donkerder grijs. Het eindresultaat is een harmonieus, stijlvol geheel.

 

INSPIRATIE: landelijke woning met witte en donkergrijze crepi

donkergrijze crepi
Naast lichtgrijs kan je ook voor een donkere grijstint gaan. Bij de bovenstaande woning gaat het om strakke en stoere antracietkleur. Die opvallende grijstint accentueert zowel de garage, de voordeur als de grote schoorsteen. Door ook voor donkergrijze raamprofielen en een donkere garagepoort te kiezen, realiseerden deze eigenaars een sterk staaltje van contrast en harmonie tegelijk.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Een gevelwerker bespreekt graag met jou de mogelijke grijstinten en kleurcombinaties voor jouw woning. Ontvang meteen advies op maat!

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in je buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers