Gevel bepleisteren? Crepi reinigen / herstellen / schilderen? Vraag online offertes aan.

Crepi prijs : verschillen per afwerking en per soort

Crepi wordt als gevelafwerking gebruikt bij nieuwbouwwoningen, maar ook renovaties. Zowel de bescherming tegen vocht als de  mogelijkheid tot isoleren doen mensen kiezen voor crepi. In dit artikel kom je meer te weten over de prijzen van gevelbepleistering per vierkante meter, met en zonder isolatie. Ook de prijzen van de verschillende soorten, en de afwerkingen met gevelplinten komen hier aan bod.

Interesse in crepi? Vraag hier gratis offertes aan en vergelijk prijzen!

 

Crepi prijs per vierkante meter (zonder isolatie)

Gemiddeld betaal je voor het plaatsen van crepi zonder isolatie 40 tot 80 euro per vierkante meter. De kostprijs is afhankelijk van het aantal vierkante meters, de dikte van de pleisterlaag, de moeilijkheidsgraad van het project en de gewenste afwerking. Hoe groter het oppervlak, des te lager de kostprijs per vierkante meter.

Bij het bepalen van de kostprijs speelt ook het type gebouw een rol. Bij een gebouw met veel schuine zijden en lastige hoeken kost het meer tijd om de gevel te bepleisteren, wat zich vertaalt in een hogere kostprijs per vierkante meter. Benieuwd naar de prijs per vierkante meter van jouw project? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en vraag vrijblijvend prijzen en informatie aan bij onze aangesloten aannemers. Klik hier voor meer informatie.

 

crepi prijs

 

Kostprijs crepi met isolatie

Het plaatsen van gevelbepleistering met isolatie (15 cm. EPS) kost gemiddeld 100-140 euro per vierkante meter. De prijs is afhankelijk va het type isolatie en de dikte ervan. De dikte bepaal je zelf, toch is het verstandig om het zo dik mogelijk aan te brengen.

Hoe dikker de isolatie, hoe meer energie je bespaart.  Een hoogwaardige buitengevelisolatie leidt tot een aanzienlijke verbetering van de energiescore van de woning.  Hierdoor stijgt je woning in waarde. Prijzen voor crepi met gevelisolatie kan je aanvragen via de offertepagina.

 

Verschil tussen minerale en siliconen crepi

Het prijsverschil tussen een minerale crepi en een crepi op siliconenbasis wordt voornamelijk bepaald door de dikte van de afwerkingslaag en de wijze waarop de crepi wordt afgewerkt. Het manueel aanbrengen van een krabpleister kost veel meer tijd dan het mechanisch opspuiten van crepi en daarom betaal je hier extra voor.

De prijs voor het plaatsen van een krabpleister kan hierdoor soms oplopen tot 80 euro per vierkante meter. Verder zullen de prijzen tussen minerale crepi en siliconen crepi elkaar niet zoveel ontlopen en betaal je voor een eenvoudig gestructureerde bepleistering gemiddeld 45 tot 55 euro per vierkante meter.

 

Prijs crepi

 

Prijs van gevelbepleistering met plinten

Bij het bepalen van de crepi prijs speelt ook de afwerking aan de onderzijde van de gevel een rol. Omdat de onderkant van de muren bijna continu in contact staan met vochtige grond, is het belangrijk om het daar te beschermen. De gevel kan beschermd worden met natuursteen.

Bijvoorbeeld blauwe hardsteen (Arduin) of een speciale sokkelpleister waarin granietkorrels zijn verwerkt. Natuursteen is vrij kostbaar. De prijs voor een gevelplint van Arduin bedraagt gemiddeld 75 tot 85 euro per lopende meter.