Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Crepi.nl
banner image

Crepi op binnenmuur

Ongetwijfeld ben je bekend met crepi gevelbekleding. Maar wist je dat crepi ook tot z’n recht komt op je binnenmuur? In dit artikel vertellen we je er alles over. Waarom zou je kiezen voor crepi binnen? Hoeveel kost het? En zijn er nog goede alternatieven? Je ontdekt het hier!

 

Alles over crepi binnen in 7 vragen & antwoorden

  1. Wanneer kiezen voor crepi op de binnenmuren?
  2. Hoe brengt een expert crepi op mijn binnenmuur aan?
  3. Hoeveel kost crepi op een binnenmuur?
  4. Hoe crepi op binnenmuur verwijderen?
  5. Kan ik crepi binnen zelf plaatsen?
  6. Wat moet je onthouden bij crepi op de binnenmuur?
  7. Zijn er alternatieven voor crepi binnen?

Op zoek naar een expert? Dan zit je bij ons goed. Via ons aanvraagformulier brengen we je gratis in contact met verschillende specialisten actief in je regio. Zij adviseren, informeren en plaatsen jouw crepi precies zoals het hoort. Interesse? Start hier je aanvraag.

crepi verf binnenmuren

 

1. Wanneer kiezen voor crepi op de binnenmuren?

Zoek je naar crepi voor op je binnenmuren? Dan kom je ongetwijfeld ook de term sierpleister tegen. Dat is logisch, aangezien deze termen in realiteit door elkaar worden gebruikt. De samenstelling van deze materialen is namelijk hetzelfde: water, zand, kalk, cement en pigment (naar keuze). Vooral als gevelrenovatie is crepi een geliefde toepassing. Maar waarom zou je kiezen voor crepi binnen?

  • Ben je op zoek naar een decoratieve schildertechniek met een specifieke structuur? Dan is het plaatsen van crepi vooral een esthetische keuze. Bovendien is het product verkrijgbaar in verschillende kleuren en korreldiktes.
  • Op zoek naar een afwerkingslaag op je nieuwe isolatieplaten? Dan kan dat met crepi. Het is bovendien een prima keuze optie wanneer je  een relatief lage opbouwdikte wilt. Zo profiteer je meteen van goede akoestische isolatie.
  • In vochtige ruimtes zoals de badkamer, keuken, … is binnenmuur crepi een goede keuze dankzij z’n vochtwerende eigenschappen. Daarnaast is crepi ook geschikt als afwerking van een beschadigde muur na vochtproblemen omdat het een dekkend materiaal is. Kies dan altijd voor een siliconen crepi.

 

Is crepi een goede keuze voor mijn binnenmuren?

Hou jij van de karakteristieke look van crepi? Maar heb je nog allerlei vragen over de praktische haalbaarheid van dit type pleister in je interieur? Vraag dan advies aan een ervaren binnenhuisschilder. Die vertelt je graag meer over de verschillende voor- en nadelen van crepi als binnenmuurafwerking en stelt je eventueel een paar alternatieven voor. Lijkt dit je wel wat? Kom in contact met een professional actief in je regio via ons contactformulier.

 

2. Hoe brengt een expert crepi op mijn binnenmuur aan?

Het plaatsen van crepi binnen gebeurt op een vergelijkbare manier als het bepleisteren van een gevel. Een specialist gaat dan als volgt te werk:

 

crepi binnen

 

  1. Voorbereidingswerken

    Voordat een specialist aan de pleisterwerken kan beginnen,  maak je de ruimte vrij en scherm je de ramen en deuren af. Daarna maakt hij de muren stof- en vetvrij zodat de crepi goed kan hechten. Vervolgens vult hij oneffenheden, barsten en putjes op zodat de ondergrond helemaal klaar is voor gebruik.

  2. Onderlaag aanbrengen

    Is de ondergrond schoon, droog en effen? Dan brengt hij een onderlaag aan, afgestemd op het type ondergrond. Voor een duurzaam eindresultaat is een behandeling met een voorstrijkmiddel of primer nodig. Cruciaal voor deze stap is het aanbrengen van de hoekprofielen. Deze zorgen voor een gelijkmatig eindresultaat met rechte aflijningen.

  3. Crepi aanbrengen

    Is de ondergrond droog? Dan brengt je specialist de crepi netjes aan met een spaan of met een wormpomp. Het mengsel wordt vervolgens verder gestructureerd met een plastic spatel in een ronddraaiende beweging. Afhankelijk van jouw smaak kan dit in verschillende diktes worden afgeleverd.

  4. Afwerking

    Terwijl het mengsel droogt, ruimt je vakspecialist alles netjes op. De schilderstape die raam- en deurkozijnen moet beschermen, haalt hij er voorzichtig af zodat deze niet in het pleisterwerk indroogt. Laat hierna alles 24 uur drogen. Indien gewenst kan je crepi nog laten afwerken met een extra verflaag.

Crepi binnen plaatsen? Kies voor een specialist. Die brengt je crepi binnenshuis nauwkeurig en efficiënt aan. Kom hier gratis in contact met meerdere experts in je regio.

 

 

crepi binnenmuren

 

3. Hoeveel kost crepi op een binnenmuur?

Aangezien er weinig verandert aan de samenstelling van crepi als je het binnen gebruikt, zijn de prijzen meestal hetzelfde als die van de buitentoepassing. Reken gemiddeld op zo’n € 40 à 80 per m² (excl. btw en isolatie, incl. uitvoering). Belangrijke kostenbepalers zijn o.a. het type crepi (mineraal of op basis van siliconen), de totale oppervlakte en de moeilijkheidsgraad van de klus. Algemeen geldt: hoe groter de oppervlakte, hoe lager de prijs voor crepi per m².

BELANGRIJK: dit is een richtprijs! Ben je benieuwd naar de precieze prijs voor jouw project? Neem dan contact op met een professional en ontvang advies en offertes op maat. Start hier je aanvraag.

4. Hoe crepi op de binnenmuur verwijderen?

Crepi is sterk en hecht zich goed vast aan de ondergrond waarop het wordt aangebracht. Wil je de muur met verouderde crepi vervangen door nieuw behang? Dan zal je de crepi moeten verwijderen. Een klus die niet eenvoudig is. Over het algemeen kan dit op 2 manieren:

  • OPTIE 1: afkappen van oude crepi: de oude laag crepi kan je voorzichtig afkappen. Dit moet voorzichtig gebeuren zodat je de onderlaag niet beschadigt. Daarna moet je de ondergrond opnieuw egaliseren.
  • OPTIE 2: egaal plamuren: een andere optie is bovenop de crepi plamuren zodat de korrelstructuur helemaal weg is. Zo ontstaat een geëgaliseerd oppervlak dat je simpel kan afwerken met nieuw behangpapier, verf, …

 

Kan ik zelf crepi verwijderen?

Wij raden af om dit zelf te doen. Crepi verwijderen is niet alleen een complexe taak, maar ook zwaar werk. Zeker wanneer het gaat over een groot muuroppervlak. Wil je graag specifieke stukken crepi op je binnenmuren verwijderen om deze te herstellen? Ook dat is een slecht idee. Het is namelijk niet eenvoudig om kleine beschadigingen zomaar weg te werken.

Onze tip? Schakel in beide situaties een professional in. Die weet hoe hij moet ingrijpen. Kom in contact met experts actief in je buurt via ons contactformulier.

 

crepi op binnenmuur

 

5. Kan ik crepi binnen zelf plaatsen?

Nee. Het plaatsen van crepi is specialistenwerk. Het vergt namelijk expertise en ervaring om dit decoratieve pleisterwerk binnen netjes aan te brengen. Vertrouw dus op een ervaren schilder. Zo ben je zeker van…

  • Persoonlijk advies: een professional komt langs, bekijkt het oppervlak en bespreekt de mogelijkheden met je.  Welke korreldikte had je in gedachten?  Welke kleuren matchen met je interieur? En kies je beter voor minerale of siliconen crepi?
  • Professionele uitvoering: een expert brengt je decoratief pleisterwerk professioneel aan. Door de juiste technieken te gebruiken, ben je zeker van een perfect eindresultaat waar je jarenlang van kan genieten.
  • Correcte afwerking: hij beschikt niet alleen over de juiste technische know-how, maar werkt ook efficiënt.  Hij dekt bv. alles correct af en werkt snel door. Zo blijft het aantal arbeidsuren beperkt.

 

Professionals vergelijken = besparen!

Wist je dat je behoorlijk veel kan besparen door voorstellen van verschillende aannemers grondig met elkaar te vergelijken? Neem dan de tijd om niet alleen de prijzen, maar ook de opbouw van alle voorstellen goed door te nemen. Zijn de prijzen inclusief of exclusief btw? Wat is de geplande uitvoeringstermijn? Welke producten stellen ze voor? En zijn er grote verschillen?

TIP: zijn er zaken onduidelijk op de offerte? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de aannemer.  Een betrouwbare specialist helpt je altijd verder!

 

6. Wat moet je onthouden bij crepi op de binnenmuur?

Ben je bijna overtuigd? Dan geven we je graag nog de volgende aandachtspunten mee:

  • Crepi bij vochtproblemen: denk je dat crepi je vochtproblemen zal oplossen dankzij de waterafstotende eigenschappen? Dat is jammer genoeg niet zo. Pak hiervoor eerst de onderliggende oorzaak aan en laat alles uitdrogen. Anders worden de problemen alleen maar erger.
  • Ademende spouw: is de oorzaak van het vochtprobleem aangepakt? En is de plek helemaal uitgedroogd? Plaats dan een gesloten systeem met een spouw tussen de buitenmuur en de afwerkingslaag. Zo kan resterend vocht makkelijk verdampen en houd je de kans op nieuwe vochtproblemen zo laag mogelijk.
  • Hoekprofielen: voor een mooi egaal eindresultaat zijn hoekprofielen een must. Niet alleen bij je gevelbekleding, maar ook voor de binnenhuisafwerking met crepi laat je dit aan een expert over. Anders zullen je hoeken niet strak zijn afgewerkt.
  • Beschadigingen: het is niet vanzelfsprekend om je binnenmuur met crepi lokaal te herstellen. Bij de meeste structuurpleisters zit er bij schade niets anders op dan het volledige oppervlak opnieuw aan te pakken.
  • Onderhoud: pleisterwerk zoals crepi kan je niet zomaar afwassen. Zeker bij een ademend materiaal waarbij het materiaal vrij poreus is, zal het vocht van een natte doek opzuigen en plekken nalaten. Als dit onvoldoende uitdroogt, kan dit na verloop van tijd vochtproblemen veroorzaken.

BELANGRIJK: elk bouwmateriaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Met deze aandachtspunten in gedachten maak je gegarandeerd een weloverwogen keuze. Wil je nog wat meer informatie? Neem dan contact op met een vakspecialist. Hij helpt je graag op weg!

 

crepi voor binnen

 

7. Zijn er alternatieven voor crepi binnen?

Op zoek naar een alternatief met een vergelijkbare look en feel als crepi? Dan is een kwartstechniek zoals structuurverf een mooie optie.

Dit type latexverf bevat ook korrels die je muur een unieke uitstraling geven. Ook hierbinnen heb je de keuze uit verschillende kleuren en korrelgroottes.  Bovendien ligt de prijs voor structuurverf een stuk lager dan die van crepi. Reken gemiddeld op zo’n 15 à 20 per m² (excl. btw, incl. plaatsing).

 

Toch geen fan van structuur? Kies dan voor een andere stuctechniek!

Je kan er ook voor kiezen om je binnenmuren eenvoudig en effen af te werken met een gladde pleister. Mag het wel wat specialer zijn? Dan behoren tadelakt, betonstuc, microcement, … tot de mogelijkheden. Al deze technieken hebben hun eigen visuele karakteristieken en kenmerken.

Benieuwd wat er bij jou past? Neem dan contact op met een ervaren specialist. Die adviseert je met plezier! Vul het onderstaande aanvraagformulier in en ontvang binnen enkele werkdagen offertes op maat:

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in je buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers